Wie zit er achter Wouters WFM Consult?

Joris Wouters

Mijn naam is Joris Wouters. Ik ben een gedreven en enthousiaste WFM specialist die misschien beter te typeren is als een vakidioot. Binnen en buiten kantooruren leef ik mijn vak en praat graag met in- en outsiders over de kracht van een goede WFM-afdeling. Kundig op alle disciplines binnen de WFM-cirkel, gaat mijn hart vooral uit naar Reporting & Analyse, Forecasting en Capaciteitsplanning.

Ik ben bekend met de meeste applicaties en software, maar maak ook vaak en veel gebruik van Excel. Bedrijven die gebruik maken van planningssoftware, gebruiken voor Forecast- en Capaciteitsmodellen vaak ook gewoon Excel. Ook gebruiken veel kleinere bedrijven of afdelingen Excel voor de roosters en rapportages, of grotere back office afdelingen waarbij minder details in de roosters worden verwerkt.

Door tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde zoveel mogelijk in de praktijk toe te passen heb ik oversight en insight  in de WFM processen en ben goed in staat de processen snel te doorgronden. De processen naadloos op elkaar aansluiten is mijn kracht, WFM implementeren en goed positioneren in de organisatie is de uitdaging waar ik van houd.

Ik wordt wel eens getypeerd als eigenwijs, al noem ik het zelf liever standvastig, maar ben de laatste jaren wat milder geworden. Ik help graag mensen en heb voldoende geduld ontwikkeld om mensen op hun eigen tempo te laten leren.